Τοποθεσία

Το Villa di Capo κάτω από την σκιά του Ενετικού Κάστρου, με θέα στο Κρητικό πέλαγος και την Καλντέρα, αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψει ο επισκέπτης την Σαντορίνη απολαμβάνοντας την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια έχοντας ταυτόχρονα άμεση πρόσβαση σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος!

Το Villa di Capo δεσπόζει στο νοτιοδυτικό άκρο της Σαντορίνης στο Ακρωτήρι, σε απόσταση 10km από το λιμάνι του Αθηνιού, 11km από τα Φηρά και 12km από το Αεροδρόμιο.

Το Ακρωτήρι έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στον προϊστορικό οικισμό που ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές το 1967 και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά την Ύστερη Νεολιθική περίοδο (γύρω στο 4500 π.Χ.). Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε απόσταση 1,5km και θα προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση από την ιστορία του νησιού. Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους το Ακρωτήρι κατακτήθηκε από τους Ενετούς και αποτελούσε ένα από τα καστέλια του νησιού. Σήμερα, στην κορυφή του υψώματος πάνω στο οποίο βρίσκεται κτισμένο το Villa di Capo, στέκει ακόμη ο Ενετικός πύργος (Γουλά) το παλιό καστέλο, με θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. 

Κάποιες από τις πιο ξακουστές παραλίες του νησιού όπως η Κόκκινη και η Λευκή βρίσκονται σε απόσταση 2,5km και αποτελούν μοναδική εμπειρία. Η Κόκκινη παραλία με κύρια χαρακτηριστικά της το κόκκινο και μαύρο βουνό αποτέλεσμα του ηφαιστείου, τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά και τις υποβρύχιες θερμές πηγές.  Η Λευκή παραλία είναι η πιο διαφορετική από όλες με διαφορετικό στοιχείο να είναι ακριβώς αυτό που έδωσε και το όνομά της, το άσπρο της χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ακτές του νησιού. 

  Ο φάρος του νησιού που κατασκευάστηκε το 1892 κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί, είναι ένα από τα ιδανικά σημεία να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Villa di Capo σε απόσταση 4,5km, ένα ειδυλλιακό μέρος όπου η ηρεμία και η γαλήνη κυριαρχούν και θα αποζημιωθείτε με την μοναδική θέα. 

COVID-19 UPDATE

Αγαπητοί Φιλοξενούμενοι και Συνεργάτες,

Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 παγκοσμίως από τις αρχές του 2020, οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζουμε πλήρως τα προληπτικά μέτρα όλων των χωρών, που στοχεύουν στη διασφάλιση της υγείας των φιλοξενουμένων και του προσωπικό ως πρώτη προτεραιότητά μας.