Καλώς ήρθατε στο Villa di Capo

Το Villa di Capo, χτισμένο ακριβώς κάτω από το Ενετικό Κάστρο, με θέα στο Κρητικό Πέλαγος και την Καλντέρα, είναι το ιδανικό μέρος για τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει τη Σαντορίνη.

Το Villa di Capo ήταν ένα πατροπαράδοτο οινοποιό κρασιού της οικογένειας Αντώνη και Θεολογίνη Αρβανίτη, στον παλαιότερο οικισμό της Σαντορίνης, το Ακρωτήρι. Ιδρύθηκε το 1926 με σκοπό την παραγωγή ποικιλιών οίνου, με πρώτες ύλες από τους αρχέγονους Θηραϊκούς αμπελώνες. Η διαδικασία παραγωγής περιελάμβανε πάτημα των σταφυλιών με τα πόδια χωρίς χρήση μηχανικών μέσων στο κυρίως κτίριο, Villa di Capo – Antonis. Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας ήταν ο μούστος ο οποίος έρρεε με φυσικό τρόπο στους ληνούς, που έχουν διασωθεί και αποτελούν μέρος των κτιρίων. Εν συνεχεία ο μούστος τοποθετούνταν σε δρύινα βαρέλια για παλαίωση, που οδηγούνταν στο υπόσκαφο κτίριο, Villa di Capo – Maria. Η μαρμάρινη επιγραφή του οινοποιείου, τα δρύινα βαρέλια, ο μάγγανος, οι ληνοί, τα πήλινα κιούπια και πολλά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν κατά την διαδικασία παραγωγής αποτελούν μέρος του διακόσμου του Villa di Capo. Σκοπός μας ο σεβασμός στην ιστορία του χώρου και το ταξίδι του επισκέπτη στην περίοδο εκείνη παρέχοντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας.

COVID-19 UPDATE

Αγαπητοί Φιλοξενούμενοι και Συνεργάτες,

Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 παγκοσμίως από τις αρχές του 2020, οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζουμε πλήρως τα προληπτικά μέτρα όλων των χωρών, που στοχεύουν στη διασφάλιση της υγείας των φιλοξενουμένων και του προσωπικό ως πρώτη προτεραιότητά μας.